Trenger du apputvikling? – iOS og Android

Systemutvikling

Apputvikling

Nettside & Nettbutikk

Grafisk design

Søkemotoroptimalisering

APPUTVIKLING OSLO

Sammen gjør vi idéene virkelige

En app er et mini program utviklet spesielt for telefoner og nettbrett. Formålet med APPen kan variere ettersom hva man ønsker at den skal utføre. De fleste kjenner til apper som for eksempel Facebook, YR, Candy Crush osv. Appens funksjon er å gjøre det enklere å for eksempel sjekke facebook uten å måtte logge inn via nettleseren eller å kunne motta varsler dersom noen sender deg en melding. Appene er tilgjengelig for nedlasting på App Store (Iphone) og Google Play Store (Android).

Så, hva koster en app?

Hva appen koster er avhenging av mange variabler, men jo mer komplisert appen er jo mer koster den å utvikle. En super enkel app kan koste fra 15.000 kr og oppover. Mens de mest kompliserte kan koste flere hundretusen.  Pixel Studio  har som mål å gjøre applikasjoner mer tilgjengelig for bedrifter og grundere som ikke har millioner i budsjett. Vi ønsker å tilby apper til en overkommelig pris som gjør at vi kan realisere flere smarte ideer.

Apputvikling Oslo
Hvordan programmeres en app?

Når det kommer til apputvikling benytter vi oss av de to teknologiene, Hybrid og Native. Begge teknologiene har sine fordeler når det gjelder utviklingskostader og ytelse. Vi veileder og gir råd til hvilken teknologi som passer best for deg og din idé. Under følger en kort oppsummering av de ulike teknologiene vi benytter.

Hvilke språk programmerer vi applikasjoner i?
ProgrammeringsspråkBeskrivelse
JavaDette er et av de mest populære programmeringsspråkene for Android-utvikling.
KotlinDette er et nyere programmeringsspråk som er fullt kompatibelt med Java og er nå det foretrukne språket for Android-utvikling.
SwiftDette er Apples eget programmeringsspråk som brukes for å utvikle iOS-apps.
Objective-CDette er det opprinnelige programmeringsspråket som brukes for iOS-utvikling, men det blir nå gradvis erstattet av Swift.
React NativeDette er et rammeverk som lar deg skrive appen din i JavaScript og deretter kompilere den til både iOS og Android.
FlutterDette er et annet rammeverk som lar deg skrive appen din i Dart-programmeringsspråk og deretter kompilere den til både iOS og Android.

* Merk at dette er bare noen få eksempler på programmeringsspråk som er tilgjengelige for apputvikling. Vi kan anvende flere språk om dette er nødvendig for utvikling av en app.

Hybrid app
En hybridapp er basert på HTML5 og teknologier som er samme man bruker for å utvikle nettsider. Enkelt forklart kan man si at en Hybrid app er en nettside pakket inn i et Native skall. En Hybrid app har lavere utviklingskostnader enn en Native app da man kun trenger å utvikle en versjon som passer for alle operativsystemer. En Hybrid app passer for alle som ønsker en app med enkle funksjoner som pushvarsler, netthandel, booking mm.

Native app
En Native app er en app utviklet med det programmeringspråket som er ment til de ulike operativsystemene. En Native app har høyere utviklingskostander, men på den andre siden har du mye høyere ytelse og kan implementere flere funksjoner. En Native app passer for apper som krever mer ytelse og komplekse funksjoner. Vi utvikler apper for de to største operativsystemene androind og IOS (Iphone).

Hvordan utvikle en applikasjon
Appen er ferdig, hva nå?

Når appen er ferdig publiseres den på Apple store og Google play Store. Vi hjelper deg med å finne søkeord så du lett blir funnet av potensielle kunder og brukere. Vi hjelper deg også med å utforme profesjonelle screenshots som gir appen din et profesjonell look på Apple store og google play.  Du vil også få tips og råd til hvordan du kan markedsføre appen og øke nedlastningsgraden.

Vedlikehold og sikkerhet – Både Android og IOS kommer stadig med oppdateringer av operativsystemet. Dette kan føre til at også appen trenger oppdateringer for å fungere optimalt med det nye operativsystemet.  I tillegg til software oppdateringer kommer det også nye telefoner som har bedre oppløsning, høyere ytelse og bruker nye teknologier. En app som ikke blir oppdatert vil ikke fungere optimalt og vil gi en dårlig brukeropplevelse.

Har du allerede en app og trenger en stabil samarbeidspartner?

Enten du har en Hybrid-, android- eller en IOS app kan vi hjelpe deg med å videreutvikle appen. Vi kan blant annet oppdatere appen, fikse bugs, re-designe og legge til nye funksjoner.  Vi har også muligheten til å utvikle appen din til flere plattformer dersom du kun for eksempel har IOS. Vi kan også utvikle appen så den er kompatibel med apple watch. Ipad og andre enheter.  Ta kontakt dersom du har noen spørsmål.

Prototyper

Har du en genial ide, men mangler resurser til å sette den i live? Vi kan utvikle ulike typer av prototyper som du kan vise til potensielle investorer eller samarbeidspartnere. 

Dette kan være enkle prototyper som er bestående av utvalgte skjermer eller en interaktiv app som viser de ulike funksjonene ia appen.

En prototype er en veldig fin visuell måte å presentere en god idé!

Ønsker du et gratis prisestimat?

Ønsker du på finn ut ca hvor mye ditt nye prosjekt koster eller lurer på om vi kan bistå dere på et prosjekt? Fyll ut skjema under eller kontakt oss.

Kontakt oss
Ofte stilte spørsmål

Å utvikle en APP kan koste alt fra 15.000 og oppover. Prisen på en applikasjon avhenger av hvor mange funksjoner applikasjonen inneholder og kompleksiteten av disse. Vi har laget en artikkel som heter:

«Hvordan utvikle en applikasjon?»

Å utvikle en APP kan ta alt fra noen uker til flere måneder. Jo mer kompleks applikasjonen er desto lenger tid tar utviklingen. 

Mange lurer på hvordan prosessen foregår. Derfor har vi utarbeidet en egen artikkel som forklarer hele prosessen fra første møtet til appen går live. 

Se hvordan vi utvikler apper her » 

Enkle apper krever ingen til lave kostnader for å drifte. Hvis appen krever en server/backend pleier vi å si ca 500-1000 kr pr mnd i server kostnader. Hvis appen krever vedlikehold (utvikler timer) ligger dette på ca 2000 kr pr mnd og oppover. Avhenging av hvor mange utviklertimer som kreves.

For store komplekse systemer kan kostanden til server og vedldikehold ligge på 10.000 kr og oppover pr måned. 

I de aller fleste tilfeller kan vi fortsette å jobbe med en allerede eksisterende app. I noen tilfeller er det mindre kostnadskrevende å lage appen på nytt. Dette er ofte tilfelle med applikasjoner som er bygget på et eldre rammeverk eller at koden er «rotete». Etter en gjennomgang med kunden og kildekoden kan vi raskt komme med en anbefaling om vi skal jobbe videre på eksisterende rammeverk eller bygge applikasjonen opp fra scratch. 

Noen populære verktøy og rammeverk for mobilutvikling inkluderer Android Studio og Kotlin for Android, Xcode og Swift for iOS, Flutter for tverrplattformutvikling, React Native for JavaScript/TypeScript-basert tverrplattformutvikling, og Xamarin for C#-basert tverrplattformutvikling.

Gode UI/UX-prinsipper inkluderer enkel navigasjon, responsivt design, tydelig og intuitivt grensesnitt, konsistent fargebruk og typografi, rask lastetid, tilgjengelighet for alle brukere og testing med faktiske brukere for tilbakemeldinger.

Se relevante caser

– Apputvikling
– Apputvikling

–  CASE

Appen Speedfriending har som mål å friendzone hverandre gjennom høyresveips, kreative samtaler og ved å bli med på våre mange sosiale eventer.I appen finner du også en sosial kalender hvor du finner neste sosiale begivenhet i byen din, enten det er volleyball, pub crawl eller et nytt og spennende Speedfriending-arrangement.

–  CASE

Applikasjon som hjelper deg med finne barn som kommer bort fra foreldrene sine.

Spørsmål om våre tjenester?

Ta gjerne kontakt med oss!